Vyberte si lekce, které vám nejvíc vyhovují

Rozvrh

Podrobnější informace k jednotlivým lekcím

CORE cvičení na míči pro těhotné

ST 17.00 - 18.00: Praha 8 (A centrum) - přihlášení zde

Jemným, ale účinným cvičením posílíte své tělo a připravíte ho na porod i na období po porodu. Zaměřujeme se na práci se středem těla (CORE, hluboký stabilizační svaly, svalový korzet) v souladu s potřebami žen v těhotenství.  Cvičení je jemné, ale výsledky můžete pocítit velmi brzy. Věnujeme pozornost také správnému dechu a postoji, které jsou základní pro správné fungování těla a které využijete po celý život. Dále se věnujeme protaždení či posílení namáhaných svalů (bederní či křížová oblast, mezilopatkové svaly, péče o pánev, svaly pánevního dna. SI klouby). Ukážeme si také podpůrné polohy při porodu i jakým cvičením podpořit tělo po porodu (např. zavinování dělohy).. Na konci se ponoříte do uvolňující hluboké relaxaxe.

CORE a harmonizační cvičení pro mámy po porodu

ST 15.30 - 16.30: Praha 8 (Acentrum) - přihlášení ZDE

Cvičení je zaměřené na harmonizaci těla i mysli po porodu (po šestinedělí). Kombinuji práci se středem těla (CORE) a jogové harmonizační cvičení, které přináší úlevu na mnoha rovinách. Po tělesné stránce dochází k posílení základních tělesných orgánů. Po psychické stránce cvičení přináší podporu zklidnění emocí a hormonů po porodu a celkovou harmonizaci. Při CORE cvičení dochází k práci s hlubokými svaly. Pečujeme o správný postoj, dech, které jsou k fungování těla zásadní, dále opečujeme pánevní dno a mnoho dalšího (např. podpoříme zavinování dělohy a ukážeme si, jak správně miminko zvedat, abyste si neničily záda a udělaly si ze zvedání domácí posilovnu). Vše v souladu s potřebami po porodu a za přítomnosti vašich miminek.

Individuální podpora těla

Osobní domluva: Praha 9 (Rajská zahrada)/u vás doma (Praha)/online kdekoli - přihlášení zde

Jste těhotná? Po porodu? Bolí vás záda každodenním zvedáním dětí nebo kvůli rostoucímu bříšku? Máte diastázu a nevíte co s ní? Nebo chcete správným cvičením v těhotenství předejít jejímu vzniku? Bolí vás esíčka (SI klouby)? Vaše pánevní dno by potřebovalo podporu (možná řešíte inkontinenci) a nevíte, jak ho cítit, natož pak posílit? Řešíte křeče či natékání končetin? Potřebujete podpořit zavinutí dělohy či "splasknutí" bříška po porodu? Chcete být po porodu fit? Podpořit "rozhárané" emoce a hormony? 

S tím vším vám mohu pomoci prostřednictvím posílení core (střed těla, svalový korzet). Ukážu a naučím vás správnému postoji a základním věcem, abyste předešlé potíže už řešit nemusela. Naučím vás cviky, kterými podpoříte potřebnou partii - jemněji v těhotenství, dle potřeb při diastáze, efektivnějšími cviky po porodu. Naučím vás, jak z každodenní péče o děti udělat "posilovnu", která bude podporovat vaše tělo. 

Harmonizační orgánová (jógová) sestava

Osobní domluva: Praha 9 (Rajská zahrada)/u vás doma (Praha)/online kdekoli - přihlášení zde

Oblíbená jógovou sestava vycházející z tradiční čínské medicíny, která působí na několika úrovních. Podoruje funkce jednotlivých základních orgánů v těle a správné proudění životní energie. Působí velmi příznivě i na psychiku. Dochází při ní k intenzivnímu protažení těla a také k harmonizaci a uvolňování "negativních, rozháraných" emocí. Dozvíte se význam jednotlivých cviků, ke kterému orgánu a emocím se vztahují a jak danou emoci harmonizovat. Dostanete soupis cviků a základních informací, podle kterých budeme moci cvičit samy doma. Cvičení je vhodné pro těhotné i mámy s dětmi.

Co říkají ženy, které lekce navštěvovaly?

"Na cvičení na míčích s Kristýnou jsem začala chodit hned na začátku druhého trimestru. Tehdy jsem se nejvíc bála, že mě s rostoucím břichem a každodenním sezením v práci budou bolet záda. Chodila jsem pravidelně cvičit a nevím, jestli to bylo jen cvičením, ale celé těhotenství jsem nakonec měla bez bolestí zad a podobných problémů a cítila jsem se skvěle a i porod proběhl přirozeně s bez problémů. Kromě toho jsem si každý týden na hodinu odpočinula v příjemném prostředí v kolektivu podobně naladěných těhotných žen. Na začátku každé lekce je představení a sdílení zážitků a problémů s těhotenstvím, které z lekce udělá něco víc než jen anonymní hodinu cvičení a člověk získá mnoho užitečných rad. Naprosto skvělé bylo, že Kristýna přizpůsobovala lekce podle toho, co zúčastněné ženy zrovna měly za problém a vždy se snažila poradit se vším, co se týkalo těhotenství. Po hodině jsem byla vždycky příjemně zrelaxovaná a myslím, že cviky fungovaly skvěle, protože mé těhotenství bylo až do konce bez problémů a na svou poslední lekci jsem šla dva před porodem. Díky Kristýno, příště budu chodit zase."
Lucka
“Cvičení se mi moc líbilo. Je zajímavé, jak na pohled jednoduché cviky dokáží udělat zázraky. Po dvou hodinách u tebe, jsem najednou zase ovládala svaly, které mě rovnaly. Oceňuji cviky na pánevní dno. Z každé hodiny jsem odcházela bez bolesti, lehčí, vyšší a veselejší. Hezké bylo i úvodní kolečko, kde se člověk dozvěděl něco od ostatních. Celkově vždy velmi přívětivá atmosféra. Cvičení mi dalo fyzičku, ze které dosud čerpám. Moc děkuji, že něco takového děláš.”
Hana
„Během těhotenství jsem chodila na cvičení na míčích zaměřené na core. Vždy jsem se moc těšila! Byly to pro mě chvíle zastavení, sdílení, protažení a uvolnění míst, která mě bolela, protože Kristýna se vždy ptala, co nás zrovna bolí, aby zařadila vhodné cviky přímo pro nás. Líbilo se mi, že jsem z lekcí věděla, jaký cvik je na co dobrý a mohla to v případě potřeby využít i doma. S láskou vzpomínám a doporučuji!"
Lenka
"Milá Kristýna, moc děkuji za Tvou péči při lekcích na míčích, za nadšení a cenné rady!"
Mája
„Lekce s Kristýnkou jsou bezvadné. Hezky si zacvičím a protáhnu si celé tělo. Popovídáme si o různých věcech v ženském kruhu a společně si zarelaxujeme. To vše v doprovodu své dcery, která si hraje s ostatními dětmi, takže téměř vždy mám pro sebe krásnou chvilku sdílenou s ostatními ženami.❤️"
Martinka
“Rada chodím na cvičení na míči s Kristynou, protože mě to vždycky nabije energií. Je to krásný prostor pro vzájemné sdílení, v rámci kterého si příjemně protáhnu záda a zrelaxuji tělo i mysl. S dcerou chodíme od jejího půl roku do dvou let a vždy si cvičení užije se mnou, ať už v mém náruči, při hře s ostatními dětmi nebo nyní na vlastním malém míči :)”
Magda
„Chtěla jsem ti poděkovat za dnešní milé setkání. Vždy je krásné, ale dnes to tak cítím, že ti chci napsat. Vždy, když odcházím, jsem vnitřně prozářená a šťastná. Krásně se rozvíří energie a má vnitřní žena ožívá.“
Lucie
„Chtěla jsem Ti říci, že to bylo moc fajn, že jsem se cítila krásně, že jsem se zase propojila se svou intuicí. Chvíle strávené s Tebou byly zotavující, tanec mne krásně vede, takže si tančím i doma. Zase jsem se vrátila více sama k sobě, ke svému vedení a tanec to jen podpořil. Bylo mi fajn v přítomnosti těhotných žen, zkrátka skvělé strávený čas.“
Lucka
„Dnes jsem u Tebe absolvovala svou lekci kurzy Protancuj se k porodu a musím říct, že jsem byla nadšena. Cvičení na míči i tanec super a cítila jsem se u tebe moc dobře.“
Petra